Ezeknek a Petro-cégeknek valahogy nincs szerencséjük a kenőpénzekkel

bűnügy
2015 március 17., 07:20

Vádat emeltek a brazil állami Petrobras gigantikus korrupciós ügyében Joao Vaccari Neto, a kormányzó Munkáspárt kincstárnoka ellen. A vád szerint 2008 és 2012 között 1,2 millió dollárnyi kenőpénzt papírozott le úgy, mintha kampánytámogatás lenne. Az ügyben több, mint száz gyanúsított van, a hétvégén nagyjából egymillióan tüntettek a kormány ellen az eddigi legnagyobb brazil korrupciós botrány miatt.

Eközben a kínai állami PetroChina alelnöke ellen korrupció miatt kezdtek nyomozni, írja a BBC. Liao Yongyuan korábban harminc évig a CNPC nevű másik kínai állami olajvállalatnál volt. Az ügy részleteiről – ki, kitől és miért kapott mennyi pénzt – még nem tudni sokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.