Lelőttek egy örkényi férfit a rendőrök

2015 március 18., szerda 6:30
621

Szűkszavú közlemény jelent meg a police.hu oldalon az esetről. Eszerint rendőri intézkedés közben támadt rá a körzeti megbízottra egy 37 éves férfi Örkényben. „A Dabasi Rendőrkapitányság munkatársa a felfegyverkezett férfi támadását szolgálati fegyverével hárította el, melynek következtében a 37 éves férfi - az orvosi ellátás ellenére - a helyszínen életét vesztette”. A fegyverhasználat jogosságát és az eset körülményeit vizsgálják.

A Roma Sajtóközpont szerint a férfinak egy lopás miatt jogerőre emelkedő, 1 év 3 hónapos börtönbüntetésre kellett volna bevonulnia, de nem jelent meg, ezért körözték. Tegnap késő este rendőrök jelentek meg a lakcímén, hogy letartóztassák. A Roma Sajtóközpontnak az elhunyt férfi családja azt mondta, hogy

„a körözött férfi hirtelen felkapott egy baltát és kimenekült a lakásból. A rendőrök üldözni kezdték, majd néhány száz méterre a lakásától utolérték és egy lövéssel lelőtték. A férfi testvére szerint a balta akkor már nem volt a kezében, mert futás közben eldobta.”

Hajnali ötkor vitték el a holttestet, a gyászoló rokonok a halottasház előtt várakoznak, de a reggeli órákban még nem nézhették meg hozzátartozójuk tetemét.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt