Zsarolási ügy gyanúsítottja a volt román elnök

bűnügy
2015 március 18., 10:13
comments 12

Gyanúsítottként idézték be Traian Basescut a román legfőbb ügyészségre a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) szóvivőjének feljelentése alapján, aki fenyegetéssel és zsarolással vádolja a volt államfőt.

Basescu egy tavalyi tévényilatkozatban azt mondta az őt folyamatosan támadó Gabriela Firea szenátorról, hogy jobban tenné, ha férje ügyeire figyelne, mert azt általa vezetett polgármesteri hivatalban gyanús dolgok történnek, és lehet, hogy egy este már nem találja otthon (mert a férjét bármikor letartóztathatják).

photo_camera Fotó: Daniel Mihailescu / AFP

Basescu 30 percet volt a legfőbb ügyészségnél. A feljelentő ügyvédje szerint Basescu nem nyilatkozott az esetet vizsgáló ügyész előtt: egyelőre tanulmányozni akarja az ügy aktáit.

A román ügyészség egymás után kapcsolja le a legnagyobb halakat, akiket aztán el is ítél a bíróság. Itt próbáltuk meg összeszedni, hogy miért fordult náluk ilyen nagyot a világ. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.