Bevándorlókat kitoloncolni annyira vicces

Szóval lehet naponta megélhetési bevándorlózni, de ez sehol sincsen az amerikai képviselőház igazságügyi bizottságának legutóbbi húzásától.

A bizottság nemrég fogadta el az Egyesült Államok történetének eddigi legszélsőségesebb bevándorlási törvényjavaslatát, melynek értelmében több százezer Amerikában élő és dolgozó bevándorlót toloncolhatnának ki az országból. Ez egy republikánus javaslat, ami jelenlegi formájában biztosan nem lép életbe, de arra remekül alkalmas, hogy feszültséget keltsen az ügyben.

A Vox szúrta ki, hogy néhány napja felkerült a bizottság oldalára egy sajtóközlemény, ami vicces gifekkel próbálja népszerűsíteni a radikális javaslatot. A szövegben ott persze szó sincs kitoloncolásról, ami kb. a törvény lényege, hanem csak arról, hogy a gonosz Obama elnök megtiltotta a hatóságoknak, hogy megvédjék Amerikát a bevándorlóktól, de a republikánusok most kitaláltak egy törvényt, hogy ezt ne csinálhassa tovább.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.