Megismerhetnénk az életet, a világmindenséget meg mindent, de a törvényeink nem engedik

impakták
2015 március 21., 17:01
comments 133
link Forrás

A pszichedelikus szerek nem egyszerű kábítószerek: sokkal intenzívebb élményt nyújtanak, viszont nem addiktívak. Haláltól rettegő rákbetegeknek megnyugvást hoz, papok számára pedig életük meghatározó spirituális élményét nyújthatja a pszichedelikus-trip, de a drogellenes törvények miatt kísérletezni is nehéz ezekkel a szerekkel. Persze rosszul is elsülhet a pszichoaktív élmény, Sartre a meszkalinozás után hónapokig arról hallucinált, hogy mindenhová rákok követik. Újra itt az Impakták, benne interjú Szummer Csabával, a Károli Gáspár Református Egyetem docensével a pszichedelikus szerek terápiás használatáról.

Szummer Csaba:

(A podcastet Varga Máté (CriticalBiomass) és Zsiros László Róbert (Szertár) készíti. Köszönet jár a podcast elkészítéséhez nyújtott segítségért a 444 szerkesztőségének, különösen Sarkadi Zsoltnak, a FabLab Budapestnek, illetve a podcast szignálját készítő Tövisházi Ambrusnak. Ha támogatni akartok, vagy csak ötleteket, kommenteket küldeni, az impaktak_kukac_gmail.com-ra írjatok.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.