A baloldal jól elverte a fideszes jelöltet Újpesten

Az MSZP és a DK közös jelöltje, Barrel Zoltán nyerte az újpesti időközi önkormányzati képviselő-választást – közölte Tahon Róbert, a IV. kerület jegyzője este az MTI-vel. Újpest 2. számú egyéni választókerületében 6241-en szavazhattak, ebből 1499 ember ment el. Nem történt rendkívüli esemény.

Fotó: DrBarrel Zoltán / Facebook

Barrel Zoltánra 845 érvényes szavazat érkezett, Jánszkyné Ulman Mária, a Fidesz és az Újpestért Egyesület jelöltje fele ennyit sem, 363 szavazatot kapott. A jobbikos Gál Györgyre 133-an, az LMP-s Kanász-Nagy Mátéra 84-en, Antal Gáborra, az Együtt jelöltjére 50-en, a Körmendi Istvánra (Magyar Liberális Párt) 16-an, Janoviczki Imrénére (Magyar Munkáspárt) 5-en szavaztak.

Így kampányolt Barrel Zoltán

A képviselő-választást azért kellett kiírni, mert tavaly novemberben Horváth Imre önkormányzati képviselőt országgyűlési képviselőnek választották az elhunyt Kiss Péter szocialista képviselő megüresedett helyére. Mivel pedig az önkormányzati és az országgyűlési képviselői mandátum összeférhetetlen, Horváth Imre lemondott a helyi képviselői megbízatásáról.