A baloldal jól elverte a fideszes jelöltet Újpesten

politika
2015 március 22., 18:19
comments 559

Az MSZP és a DK közös jelöltje, Barrel Zoltán nyerte az újpesti időközi önkormányzati képviselő-választást – közölte Tahon Róbert, a IV. kerület jegyzője este az MTI-vel. Újpest 2. számú egyéni választókerületében 6241-en szavazhattak, ebből 1499 ember ment el. Nem történt rendkívüli esemény.

photo_camera Fotó: DrBarrel Zoltán / Facebook

Barrel Zoltánra 845 érvényes szavazat érkezett, Jánszkyné Ulman Mária, a Fidesz és az Újpestért Egyesület jelöltje fele ennyit sem, 363 szavazatot kapott. A jobbikos Gál Györgyre 133-an, az LMP-s Kanász-Nagy Mátéra 84-en, Antal Gáborra, az Együtt jelöltjére 50-en, a Körmendi Istvánra (Magyar Liberális Párt) 16-an, Janoviczki Imrénére (Magyar Munkáspárt) 5-en szavaztak.

photo_camera Így kampányolt Barrel Zoltán

A képviselő-választást azért kellett kiírni, mert tavaly novemberben Horváth Imre önkormányzati képviselőt országgyűlési képviselőnek választották az elhunyt Kiss Péter szocialista képviselő megüresedett helyére. Mivel pedig az önkormányzati és az országgyűlési képviselői mandátum összeférhetetlen, Horváth Imre lemondott a helyi képviselői megbízatásáról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.