Vasárnapi zárvatartás: a hatások nem érdekelték a kormányt, csak a köz véleménye

2015 március 22., vasárnap 8:01
158

Nem hatástanulmány a hatástanulmány, amiről a Népszabadság írt, állítja Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium politikai államtitkára. A Népszabadság még pénteken írt arról, hogy a minisztérium 2011-ben tanulmányt rendelt a vasárnapi zárvatartásról, és hogy a tanulmány szerint

  • tízezer ember veszítheti el a munkáját;
  • a költségvetés pedig 50 milliárd bevételtől eshet el;

ha vasárnap bezárnak a boltok. Glattfelder szerint a minisztérium 2011-ben valóban rendelt egy anyagot a vasárnapi zárvatartásról az MS Concord nevű tanácsadócégtől, de Glattfelder szerint az valójában csak egy közvélemény-kutatás volt, amit hétfőn hajlandók is lesznek nyilvánosságra hozni, és akkor majd mindenki láthatja, hogy abban állásokról, bevételekről egy szó sem esett.

Glattfelder úgy tudja, hogy a 2011-es felméréssel egyidőben az Auchan és a Metro valóban csináltatott egy valódi hatástanulmányt is, azt igyekeznek most megszerezni, hátha az állít olyanokat, amilyeneket a Népszabadság írt.

Két dolgot nem értek:

  • Ugyan mit akarnak tanulmányozni utólag?
  • Minek tanulmányozni bármit, amikor Rétvári Bence (államtitkár, KDNP) ismerőse lefotózta ezt a táblát?

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt