Egy betegség, ami tíz éve még csak nem is létezhetett volna

életmód
2015 március 23., 10:54
comments 125

András vagyok, okostelefon-függő. A nap minden percében kézközelben tartom a készüléket, és még hajnali egykor, félálomban is rábökök még egy utolsót,

hátha jött egy email, ami aztán tényleg nem várhat reggelig!!!

Ha maga is így van ezzel, vallja be nyugodtan magának és a világnak, hogy függő. Most már hivatalosan is megteheti, egy friss pszichológiai kutatás szerint az okostelefonok

igenis függőséget okozhatnak, ezért javasolták is, hogy a dobozokon legyen erre vonatkozó figyelmeztetés.

A kutatás szerint az a probléma, hogy minél többet használja valaki az okostelefonját, annál képtelenebb felhagyni ezzel a szokásával - ez pedig már a függőség jele. Ráadásul az okostelefon-függők neurotikus és narcisztikus jegyeket is mutatnak. Ráadásul ez utóbbi azoknál az okostelefon-függőknél is jelentkezett, akik amúgy alapvetően nem narcisztikusak.

A kutatók az okokat is vizsgálták, és arra jutottak, hogy az okostelefonok

megváltoztatták a személyiségünket.

A folyamatos online jelenlét miatt egyre fontosabbá válik a virtuális énképünk, ezért többet törődünk a Facebook-profilunk kialakításával és a státusfrissítéseink által sugárzott önképünkkel.

A kutatásukban részt vevők 13 százalékát sorolták a függők közé - mindezt egy olyan mintában, amely tagjai átlagban napi 3,5 órát használták az okostelefonjukat. (Via Forbes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.