Friss Hús 3.0 - Magyar versenyfilmek 4.

Friss Hús
2015 március 23., 14:47

2 nap és kezdetét veszi a Friss Hús idei kiadása, a magyar filmekből azonban még hátra van pár szekció (egész pontosan 3, ezzel együtt), úgyhogy essünk is neki a következőnek. Csókok, húsok, mesék következnek.

Hetvenes (rendezte: Domborovszky Linda)
photo_camera Hetvenes (rendezte: Domborovszky Linda)

**Magyar versenyfilmek 4. március 26. 21.00, március 29. 17.00**

Fasírt 14’ (Meatball) / rendezte: Hartung Attila
Egy idős házaspárhoz vendég érkezik. Szegény banki alkalmazott azonban vesztére megkósolja a feleség által készített fasírtot… Örkény egypercese által inspirált sötét humorú film, melyben Haumann Péter mellett Margitai Ági látható, élete egyik utolsó filmszerepében.

Hetvenes 29' (Seventies) / rendezte: Dombrovszky Linda
Valamikor a közeljövőben egy kelet-közép-európai ország a társadalom elöregedésétől, és az emiatt bekövetkező túlnépesedéstől való félelmében szörnyű törvényt hoz: mindenkit, aki eléri a hetvenedik életévét, humánus módon elaltatnak…

Szívradír 17' (Heart Blocker) / rendezte: Csukás Sándor és Oláh Kata
A Mamával együtt élő férfi hétköznapjait egy kórházi telefonhívás dúlja fel. Az ügyintézés útvesztőin egy megfáradt ápolónő segít eligazodni. Találkozásukban egy új élet lehetősége rejlik.

Kiss Me Hard! 9’ / rendezte: Barta Árpád
A film egy csók történetét dolgozza fel. Egy férfi és egy nő sétál az éjszakai forgalom fényében, a beton még nedves a frissen hullt esőtől. Csupán egy utcazenész a szemtanúja a pillanatnak, melynek nem lenne szabad megtörténnie.

Mese 7' (Tale) / rendezte: Bertóti Attila
Rajzfilm Lenocskáról, Vanykáról, a királyról, a királynőről, a rablóról, az őrökről, a lóról, a kovácsról, a tűzoltóparancsnokról meg a feleségéről Danyiil Harmsz írása nyomán.

A cikk borítófotóján Szamosi Zsófia látható, Csukás Sándor és Oláh Kata Szívradír című filmjéből.

Szerdán startolunk! Jegyek, bérletek, nyereményjáték, tudjátok hogy van ez. Ugye már nagyon várjátok?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.