Jön a nyár, felpörög a közmunkaprogram

2015 március 23., hétfő 6:48
83

Havi átlag 213 ezer embernek, a nyári hónapokban akár 260 ezer embernek akarnak munkát adni a közmunkaprogramban. Erre az idén 270 milliárdot szánnak, amit a rászorultság arányában osztanának szét a megyék között.

A közmunkaprogramot régebben rendszerint azzal indokolták, hogy segíti visszavezetni a munkanélkülieket a foglalkoztatás világába. Ennek vége, értik? Most már az az állítás, hogy

sok tízezer munkanélkülinek a képességei alapján esélye sincs elhelyezkedni a versenyszférában, azaz vagy közdolgoznak, vagy segélyből lesznek kénytelenek élni.

Azt is állítják, hogy "a közfoglalkoztatás értékteremtő tevékenység", bár ezt nem sikerült igazán elmagyarázni. A magyarázat az, hogy a közmunkásokat az önkormányzatok kötelező vagy önként vállalt feladataik ellátására is alkalmazhatják - igaz, emiatt fordulhat elő az is, hogy embereket bocsátanak el, akiknek a helyére közmunkásokat vesznek fel. (Via Világgazdaság)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt