Közmunkás volt, és börtönben is ült a Quaestor új vezérigazgatója

A Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. élére 16-án új vezérigazgató került, Orgován Béla személyében.

Itt lakik a Quaestor vezérigazgatója, Orgován Béla. Fotók: Botos Tamás

 

Az MNB gyanúja szerint 150 milliárd forint értékben adtak ki fiktív kötvényeket a Quaestor cégcsoportnál. A vezérigazgatóváltással könnyen lehet, hogy Orgován Bélának kell elvinnie a balhét a Quaestor cégek körüli csalásokért. Amennyiben például iratok tűntek el az utóbbi hetekben, akkor ez már az ő felelőssége lesz. Orgován Béla előtt Tarsoly Csaba, illetve Tarsoly felesége és édesapja vezették a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-t, ám ők mostanra kikerültek a cég irányításából. Erről itt írtunk részletesebben.

Orgován Béláról a falujában senki sem hiszi el, hogy vezérigazgató lett

A 38 éves Orgován Béla Tápióságon, egy 2500 lelkes Pest megyei faluban él. Háza szerény, amikor kedd délelőtt kerestük a kopogtatásra és csengetésre senki sem reagált, a redőnyök le voltak húzva Az udvaron hét kiskutya ugatott izgatottan.

Orgován Béláról a falubeliek nehezen hiszik, hogy vezérigazgató lett egy százmilliárdokat kezelő pénzügyi cégnél. Eddigi életében jórészt munkanélküli volt, van aki szerint a nyolc általánost sem fejezte be, de abban mindenki biztos volt, hogy középfokú végzettsége nincs.

Több kiskutya fogadta izgatottan érdeklődésünket, de embert nem láttunk a háznál.

Néhány éve közmunkás volt, az önkormányzat foglalkoztatta, és fizikai munkát végzett.

Többen is azt mondták, hogy börtönviselt, utoljára másfél éve szabadult. Van aki úgy emlékezett, hogy több időt töltött életében bent mint kint. A falubeliek szerint lopásért és egy emberölési kísérletért is büntették.

„Akkor volt csak nagy ember, amikor hitelbe kellett vásárolni” - mondta róla valaki, amikor arról kérdeztük, hogy elképzelhető-e Orgován Béláról, hogy egy jelentős pénzügyi cég vezérigazgatója legyen. Februárban még arról panaszkodott, hogy nincs munkája.

Azóta viszont azt mesélte, hogy Pesten munkát kapott, ráadásul olyat, amihez egy szürke Opelt is adtak neki, hogy azzal járjon fel dolgozni.

A Szabadság utcában lakik Orgován Béla.

Orgován a feleségével él abban a házban, amit a szüleitől örökölt. Édesanyja már régebben meghalt, édesapja pedig az ország keleti részébe költözött, amikor újranősült. Idősebb Orgován Béla a falubeliek szerint „rafkósabb volt” mint a fia, hiszen kamionsofőrként dolgozott. De a cégadatok szerint ifjabb Orgován Bélából lett vezérigazgató a Quaestornál. A saját gyerekei már kirepültek a házból, unokák is születtek.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.