Mi legyen, ha fel kell állni a kamukauszt állítólagos áldozatainak emléknapján?

2015 március 24., kedd 13:06
672

Kulcsár Gergely jobbikos képviselő újabb levele került nyilvánosságra. Ő az a politikus, aki még 2011-ben beleköpött a Duna-parton álló holokauszt-emlékmű egyik cipőjébe.

kulcsargergely

Az újabb levelet még 2012-ben  írta Kulcsár a frakció levelezőlistájára. Ebben azon aggódik, hogy közeledik a holokauszt áldozatainak emléknapja, és félő, hogy erről zsidó nyomásra a Parlament is megemlékezik. Kulcsár utal rá, hogy 2011-ben a frakció engedélyezte a távolmaradást a megemlékezésről.

„Kérdésem az lenne, hogy idén hogy tervezi a frakcióelnökség, ugyanaz lesz, mint tavaly?”

A levélben méltatja frakciótársát, Baráth Zsoltot, aki pont akkoriban szólította fel a Parlamentet, hogy emlékezzen Solymosi Esztere, akit Tiszaeszláron a zsidók rituálisan kivégeztek.

Kulcsár Gergely a levélben kifejti, hogy attól tart, majd felállásra, megemlékezésre kényszeríti őket valamelyik zsidóbérenc frakció, és így kénytelenek lesznek megemlékezni a holokauszt áldozatairól, miközben szerinte nem is volt holokauszt.

„...van rá esély, hogy valamelyik biboldó-bérenc frakció kezdeményezni fogja, hogy felállva emlékezzen a Ház a kamukauszt állítólagos áldozataira. Akkor mit teszünk?”

A Jobbikot is megkérdeztük a levélről, és hogy annak mik voltak a következményei:

„Nagyon sok témát vitatunk meg levlistán. A levélnek akkor nem volt következménye, de tanultunk az akkori mulasztásokból és a Jobbik nem tűr semmilyen kegyeletsértő megnyilvánulást. Frakciónk (a videófelvétel tanúsága szerint) a többi frakcióhoz hasonló arányban vett részt az adott ülésnapi megemlékezésen.”

A Jobbik sajtóosztály világossá tette, hogy számtalanszor elmondták már, nem tagadják a holokausztot, minden népirtást elítélnek és egyébként sem ismerik a biboldó-bérenc kifejezést.

Kulcsár Gergelyt tegnap próbáltuk megszólítani, de kivételesen trükkös módon lógott meg az interjú elől.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt