Mi legyen, ha fel kell állni a kamukauszt állítólagos áldozatainak emléknapján?

POLITIKA
2015 március 24., 13:06
comments 672

Kulcsár Gergely jobbikos képviselő újabb levele került nyilvánosságra. Ő az a politikus, aki még 2011-ben beleköpött a Duna-parton álló holokauszt-emlékmű egyik cipőjébe.

kulcsargergely

Az újabb levelet még 2012-ben  írta Kulcsár a frakció levelezőlistájára. Ebben azon aggódik, hogy közeledik a holokauszt áldozatainak emléknapja, és félő, hogy erről zsidó nyomásra a Parlament is megemlékezik. Kulcsár utal rá, hogy 2011-ben a frakció engedélyezte a távolmaradást a megemlékezésről.

„Kérdésem az lenne, hogy idén hogy tervezi a frakcióelnökség, ugyanaz lesz, mint tavaly?”

A levélben méltatja frakciótársát, Baráth Zsoltot, aki pont akkoriban szólította fel a Parlamentet, hogy emlékezzen Solymosi Esztere, akit Tiszaeszláron a zsidók rituálisan kivégeztek.

Kulcsár Gergely a levélben kifejti, hogy attól tart, majd felállásra, megemlékezésre kényszeríti őket valamelyik zsidóbérenc frakció, és így kénytelenek lesznek megemlékezni a holokauszt áldozatairól, miközben szerinte nem is volt holokauszt.

„...van rá esély, hogy valamelyik biboldó-bérenc frakció kezdeményezni fogja, hogy felállva emlékezzen a Ház a kamukauszt állítólagos áldozataira. Akkor mit teszünk?”

A Jobbikot is megkérdeztük a levélről, és hogy annak mik voltak a következményei:

„Nagyon sok témát vitatunk meg levlistán. A levélnek akkor nem volt következménye, de tanultunk az akkori mulasztásokból és a Jobbik nem tűr semmilyen kegyeletsértő megnyilvánulást. Frakciónk (a videófelvétel tanúsága szerint) a többi frakcióhoz hasonló arányban vett részt az adott ülésnapi megemlékezésen.”

A Jobbik sajtóosztály világossá tette, hogy számtalanszor elmondták már, nem tagadják a holokausztot, minden népirtást elítélnek és egyébként sem ismerik a biboldó-bérenc kifejezést.

Kulcsár Gergelyt tegnap próbáltuk megszólítani, de kivételesen trükkös módon lógott meg az interjú elől.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.