Orosz katonai megfigyelők érkeztek a magyar honvédséghez

hadsereg
2015 március 24., 06:01
comments 69

Hétfőn Moszkvában Szergej Rizskov, a nukleáris veszélyek csökkentésével foglalkozó nemzeti központ vezetője közölte újságírókkal, hogy

"ellenőrzést tartanak orosz katonai ellenőrök a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandárnál."

Rizskov szerint az orosz ellenőrök kedden tesznek látogatást a tatai lövészdandárnál, a Bécsi Dokumentumnak megfelelően. A látogatás haderővel kapcsolatos információk, illetve a hagyományos fegyverrendszerek és haditechnikai eszközök fejlesztési terveinek ellenőrzése céljából történnek.

"Az orosz megfigyelők felkeresik a dandárt a békeidei állomáshelyén, információkat kapnak a parancsnokságtól a személyi állományról és a hagyományos fegyverrendszerekről és haditechnikáról,"

mondta Rizskov.

Az ellenőrzések során az ellenőrök tájékoztatókat kérnek és kapnak az ellenőrzésre kijelölt területen lévő katonai alakulatok parancsnokaitól. Lehetőséget kapnak a terület légi és szárazföldi megfigyelésére. Az ellenőrzés maximális időtartama 48 óra. Az ellenőrzésről készült jelentést az összes EBESZ-résztvevő állam megkapja. (MTI)

Címlap kép: Fortepan/MHSZ

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.