Alig néhány moziban játsszák majd a Végre otthon!-t

Újabb, komolyabb érdeklődésre is számot tartó amerikai produkció marad ki a legnagyobb magyarországi mozihálózat programjából: az ezen a héten bemutatásra kerülő Végre otthon! (Home, 2015) c. film.

Mint az a Port.hu programújságban is látható, a filmet nem vetítik a Cinema City mozijai, így csak azokban a nagyobb termekben lesz látható, amelyeket nem az izraeli illetőségű cég üzemeltet. Mivel azonban a magyarországi plázamozik túlnyomó részét a CC viszi, feltehetően sorban kell állni majd a filmre abban a néhány moziban, ahol adják a filmet.

A filmet az Intercom forgalmazza, amely a jelek szerint nem tudott dűlőre jutni a CC-vel a forgalmazás részleteit illetően. A forgalmazó a 444 megkeresésésére nem válaszolt.

Legutóbb a Majmok bolygója 2-vel történt hasonló eset, akkor mind az Intercom, mind a Cinema City azt kommunikálta, bár nagyon szerették volna, nem sikerült megállapodniuk a részletekben, így végül a film sokkal kevesebb moziban futott, jóllehet a régióban mindenütt nagy sikerrel vetítették a mozik.

A CC eredetileg tervezte a film bemutatását, promójukban ugyanis megjelenik a filmmel járó menü, ám műsorra nem tűzték a filmet.

A DreamWorks és a 20th Century Fox legújabb animációs filmje ráadásul családi, korhatárbesorolás nélküli mozi, várható, hogy komolyabb érdeklődés övezi majd.