Járatokat törölt a Germanwings

katasztrófa
2015 március 25., 05:29
comments 41

Hét Düsseldorfból induló járatot törölt a Germanwings a keddi légi baleset után, mivel több pilóta bejelentette, nincsenek olyan lelki állapotban, hogy repülhessenek.

Carsten Spohr, a Lufthansa elnöke közölte, hogy megérti a pilótákat, nem szabad elfelejteni, hogy közülük sokan ismerték a lezuhant gép legénységét.

"Ennél fontosabb, hogy pszichológiai segítséget nyújtsunk nekik, ha erre szükségük van. Mihamarabb visszatérünk a teljes repüléshez. Számomra azonban ez másodlagos fontosságú."

Carsten Spohr közölte, hogy "viszonylag gyorsan" rendelkezésre fognak állni az első információk a baleset lehetséges okairól, miután megvizsgálták a gép egyik fekete dobozát, amelyet kedd estére találtak meg a gép roncsaitól tíz kilométerre. A CNN hírtelevízió tudomása szerint a pilóták beszélgetését rögzítő berendezést találták meg, de hivatalosan ezt egyelőre nem erősítették meg. A szakértők egyelőre csak találgatnak az okokról. A viszonylag nagy területen szétszóródó törmelék a francia belügyminisztérium szóvivője szerint arra utalhat, hogy nagy sebességgel csapódott a sziklának a gép. Hétfőn technikai gondok voltak a Germanwings/Lufthansa 24 éves gépével, de azt nem tudni, ennek van-e bármi köze a katasztrófához.

Éjjel nem folyt kutatás a katasztrófa helyszínén, az időjárási körülmények ezt lehetetlenné tették,

tíz rendőr azonban a becsapódás helyszínén őrködött. A kutatás szerda reggel folytatódott.

A gépen 144 utas és 6 fős személyzet tartózkodott, közülük 67 német és 45 spanyol állampolgár volt. Philip Hammond brit külügyminiszter közölte, hogy több brit utas is lehetett a gépen. Valószínűleg két japán állampolgár is volt a fedélzeten, valamint két-két argentin és kolumbiai, továbbá török, holland és belga utasokról is hírt adtak hírügynökségek.

A gépen volt a németországi Haltern város gimnáziumának 16 tanulója és két tanár is, akik egy spanyol nyelvi kurzuson vettek részt Barcelona közelében. Kedd este a spanyol kisváros templomában diákok, szülők és helybéliek százai emlékeztek meg gyászmisén róluk.

Az áldozatok között van a düsseldorfi operaház két énekese, a 33 éves Maria Radner és az 54 éves Oleg Bryjak. Mindketten Richard Wagner Siegfried operájában énekeltek a barcelonai Gran Teatre del Liceu operaházban. (MTI / Fox News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.