Nyilvánosságra kell hozni a Paks II-ért felelős projektcég adásvételi szerződését

POLITIKA
2015 március 25., 10:20
comments 29

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 2014 novemberében vásárolta meg a magyar állam nevében a Magyar Villamos Művektől a Paks II. Zrt.-t.

A tulajdonosi jogokat 2014. november 15-től 2026. december 31-ig (!!!) a Miniszterelnökség gyakorolja.

A Paks II. Zrt. az új atomerőmű felépítéséért felelős projektcég. Az Energiaklub idén januárban kérte a Vagyonkezelőt, hogy adják ki a szerződést.

Az MNV Zrt. arra hivatkozva utasította el az adatigénylést, hogy a szerződés üzleti titkokat tartalmaz, különös tekintettel például a cég számlaszámára.

LOL.

Szerencsére a bíróság is úgy gondolta, hogy

LOL.

Az Energiaklub perelt, a szervezet képviseletét a TASZ látta el a bíróságon. A nem jogerős, elsőfokú ítélet szerint a szerződést ki kell adni. A Vagyonkezelőnek 15 napja van, hogy fellebbezen, egyelőre nem nyilatkoztak, hogy fognak-e.

A MNV sikertelenül hivatkozott az adásvétel óta született botrányos rendelkezésre, amelyik 30 évre titkosít mindent az új atomerőművel kapcsolatban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.