Van egy “rejtélyes haláleset” is Quaestor-ügyben

bűnügy
2015 március 25., 09:12
comments 91

A Népszabadság írta meg, hogy a csaló brókercég csődje után meghalt Szilágyi András, a külügyminisztérium beruházási főosztályvezetője, aki a kollégái pletykái szerint öngyilkos lett. Az összeesküvéselmélet-hívők pechére Szilágyi feladata nem a Quaestor pénzek kezelése volt, hanem külföldi beruházók Magyarországra csábítása.

A Népszabadság arról is ír, hogy Szíjjártó Péter még államtitkárként maga fúrta meg a VFS Global nevű, vízumközpont-működtetéssel foglalkozó cég moszkvai megbízását, és ennek köszönhetően lett ez a megbízás a Quaestoré. Szíjjártó Péter régi haverja, Tarsoly Csaba Quaestor-ügyvezető pedig azzal a Kiss Szilárddal közösen indította be a moszkvai vízumbizniszt, aki most már előzetes letartóztatásban van.

A cikk szerint egy magyar külügyi vezető, aki “ellenvéleményét hangoztatta” a Quaestorral kapcsolatban “az állásával fizetett”. A Népszabadság által idézett, drámai elemekben bővelkedő párbeszéd állítólag így hangzott:

- Nem írom alá!
- Találunk olyat, aki aláírja!

Hogy miért kontinentális botrány, amit a külügy és a Quaestor csinált, arról itt írtunk részletesen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.