A puccsista thaiföldi miniszterelnök szerint jobb, ha az újságírók igazat írnak a kormányról. Különben kivégzik őket

külföld
2015 március 26., 10:17
comments 42

Prayut Chan-o-cha miniszterelnöknek eddig sem volt felhőtlen kapcsolata a sajtóval, de a héten ez újabb fordulatot kapott.

Egy bangkoki rendezvényen összegyűlt újságíróknak ugyanis arról kezdett el beszélni, hogy nem kell támogatniuk a kormányt, de mindig az igazat kell megírniuk. Amikor pedig egyikük visszakérdezett, hogy mi lesz azzal, aki ezt megszegi, a miniszterelnök annyit válaszolt, hogy valószínűleg egyszerűen csak ki fogják végezni őket.

A Reuters helyszíni beszámolója szerint a megjegyzés, bár lehet hogy viccnek volt szánva, egy mosoly nélkül hagyta el a miniszterelnök száját.

photo_camera NICOLAS ASFOURI / AFP

Prayut valószínűleg egy nemrég megjelent AP riport miatt lehetett különösen dühös, amiben az állt, hogy rabszolgákat dolgoztatott halipari vállalkozásában.

Ha a média nagyban játszik, tudjátok hogy mi fog történni? Ha folytatják az ilyen tudósításokat, az a thai embereknek fog károkat okozni.

- mondta a miniszterelnök, aki szerint egy ilyen sztori megszellőztetése árthat a thaiföldi exportnak.

Prayut a tavalyi katonai puccs után került hatalomra, és saját magát úgy akarja pozicionálni, mint aki végre megmenti az országot:

Az országunk túl sok gonddal találkozott, mert túl sok volt a demokráciából, szemben országokkal, ahol a kormányoknak több hatalma van, hogy visszaszorítsa a szabadságjogokat.

- mondta minderről Prayut egy üzleti találkozón a héten. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.