Kurváztak a drogkartell bulijain a DEA-ügynökök

2015 március 26., csütörtök 19:00
51

Szexpartikon vettek részt az amerikai kábítószerellenes csoport ügynökei több alkalommal Kolumbiában. A partikat ráadásul - beleértve az ügynökök fegyvereire való felvigyázást - a helyi drogkartellek végezték, derült ki az amerikai igazságügyminisztérium vizsgálatából.

A tárca nemcsak a DEA-nél, de az FBI, az alkohol- és a dohányipart felügyelő és még számos más ügynökségnél tartott ilyen vizsgálatot, amelynek célja a szexuális visszaélések feltárása volt.

A jelentés szerint, amelyet egy kongresszusi bizottsági meghallgatáson hoztak nyilvánosságra, hiába derültek ki súlyos visszaélések a DEA-nél, feltétlezhető, hogy az ügynökségnek még van takargatnivalója, ráadásul a tetten ért ügynökök büntetése sem volt példaértékű: 2-10 napos felfüggesztéssel megúszták az egészet.

A vizsgálat tárgyát képező partik 2005 és 2008 között szerveződtek, de előfordultak ilyenek később is. A viusgálatot nehezítette, hogy a DEA igyekezet információkat visszatartani, és hónapokon keresztül megvezette a vizsgálókat. (Politico)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt