Tarsoly azzal nyugatott mindenkit a Quaestorban, hogy Szijjártó majd segít

2015 március 26., csütörtök 8:18
319

Amikor már igazán nagy volt a baj a Quaestornál, válságstábot hívott össze Tarsoly Csaba. A március 8-i találkozón a szűkebb vezetésnek elmondta, hogy öncsődöt fog bejelenteni, de megoldja a helyzetet, másnap bemegy Szijjártó Péter külügyminiszterhez.

Ő pedig biztosan segít

- idézi a Figyelő a Quaestor-vezér szavait.

Tarsoly azt is mondta, hogy Orbán Viktorral nem valószínű, hogy személyesen tud találkozni, de írjanak közösen egy levelet, amit Szijjártó biztosan eljuttat a kormányfőnek. A Figyelő szerint Tarsoly a győri fociba fektetett pénze miatt bízott abban, hogy Orbán segíteni fog.

A lap nem tudja, hogy eljutott-e a levél Orbánhoz, mindenesetre másnap a külügy cége, a Magyar Nemzeti Kereskedőház kivette a pénzét a Quaestortól, Tarsoly pedig (mint később kiderült, kamu) öncsődöt jelentett.

A külügy tehát ahelyett, hogy figyelmeztette volna a kisbefektetőket, mentette a pénzét. Orbán Viktor - akihez vagy eljutott a levél, vagy nem . szerdán azt mondta, hogy a Buda-Cash-botrány után ő rendelte el, hogy a minisztériumok vegyék ki a pénzüket a brókercégekből. Ez szintén nem volt hivatalosan kommunikálva, csak utólag.

UPDATE:

A Külgazdasági és Külügyminisztérium reagált a cikkre. Minden olyan vádat a leghatározottabban visszautasítanak, amely szerint törvénytelen információi voltak a Quaestor pénzügyi helyzetével kapcsolatban.

Kérdésünkre a minisztérium azt mondta: "Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Quaestor csődjét megelőző időszakban nem találkozott Tarsoly Csabával, és semmilyen levelet nem kapott a Quaestor vezetőjétől".

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt