Friss Hús 3.0 - Nemzetközi versenyfilmek

Friss Hús
2015 március 27., 16:38

Tegnap lezártuk a magyar szekciók kivesézését, de ezzel korántsem értek véget a programajánló szösszenetek, hiszen a 6 magyar mellett 3 nemzetközi szekció is vetítésre kerül a fesztiválon. Nemzetiségek szempontjából nagyon színes az idei termés: német, norvég, izraeli, angol, cseh, görög, litván, svéd, francia és amerikai rövidfilm is látható a felhozatalban.

Idegennyelvű filmek angol leírását ebben a programfüzetben találjátok, a fesztiválon minden filmet angol felirattal vetítünk.

De hogy mégsem maradjunk ajánló nélkül, itt van pár a programból amik bejárták az egész világot és a legrangosabb díjakkal a zsebükben jutottak el a Friss Húsra.

The Phone Call 20' / rendezte: Mat Kirkby / Anglia / ** Nemzetközi versenyfilmek, március 28. 17.00

The Phone Call / rendezte: Mat Kirkby
photo_camera The Phone Call / rendezte: Mat Kirkby

Heather egy szerény, visszahúzódó hölgy, aki egy telefonos segélyszolgálat alkalmazottjaként dolgozik. Mikor hívást kap egy ismeretlen és titokzatos férfitól, örökre megváltozik az élete. A film egy hónappal ezelőtt vette át a Legjobb Rövidfilm Oscar-díját, a főszerepben Sally Hawkins és Jim Broadbent látható.

The Bigger Picture 7’ / rendezte: Daisy Jacobs / Anglia / ** Nemzetközi versenyfilmek, március 28. 17.00

link Forrás

Animációs film két testvérről, akik idős anyjukat ápolják. A kedélyes és szerető Robert azonnal menekülre fogja amikor gyakorlati tennivaló akad a házban, a kötelességtudó Nick viszont mindent elvégez amit haragos anyja elvár tőle. Az asszony nem könnyíti meg a dolgukat. A rövidfilm gyakorlatilag bejárta az egész világot, többek közt a Legjobb Animációs Rövidfilm BAFTA-díjával, és Oscar-jelöléssel is jutalmazták.

Bad at Dancing 11’ / rendezte: Joanna Arnow / USA / **Nemzetközi versenyfilmek 3. március 28. 21.00

photo_camera Bad at Dancing / rendezte: Joanna Arnow

Isabel és Matt együtt vannak, Joanna úgy tűnik mindkettőtől akar valamit. A fiút és a lányt is megközelíti különböző módokon, hogy célját elérje. A hármas összeköltözik és elkezdődik az irányításért folyó harc - ruhában és anélkül. A filmet Berlinben Ezüst Medvével jutalmazták a Legjobb Rövidfilm címéért, a berlini beszámolónkban itt írtunk róla.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.