Sokkoló részletekről számolt be a Germanwings járat becsapódásának helyszínéről a mentés vezetője

külföld
2015 március 28., 14:29
comments 162

Ötödik napja keresik az áldozatok maradványait és a repülési adatokat rögzítő fekete dobozt a Germanwings járat becsapódásának helyszínén. A mentés vezetője, Patrick Touron újságíróknak számolt be a keresés körülményeiről. Az 1500 méteres magasságban található meredek völgyben jelenleg egy hatvan fős alakulat dolgozik, akiket a Seyne-les-Alpes nevű településen kialakított központból két helikopter szállítja. A völgy annyira meredek, hogy folyamatos a kőomlás veszélye.

photo_camera AFP PHOTO / FRANCIS PELLIER / DICOM / MINISTERE DE L'INTERIEUR

Patrick Touron szerint eddig egyetlen ép holttestet sem találtak, emiatt a 150 áldozat azonosítása nagyon bonyolultnak ígérkezik. A holttestek maradványait helikopterekkel szállítják a Seynes-les-Alpes-ban kialakított laboratóriumba, ahol a rendőrség a mínusz 20 fokos hűtőkamrában őrzött maradványokból megpróbál a lehető legtöbb információt megtudni. A laboratóriumban ötven orvos, fogorvos dolgozik. Eddig közel ötszáz maradványt szállítottak a laborba.

Külön keresik nagy erőkkel a másodpilóta maradványait, hogy megállapítsák: Andreas Lubitz fogyasztott-e drogot, alkoholt vagy gyógyszert az út során. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.