Homofób gyilkosságért ül Anglia első börtönben kötött melegházasságának egyik tagja

bűnügy
2015 március 29., 16:12
comments 166

Történelmi házasságra került sor a hét végén Angliában, a nemrég érvénybe léptetett, azonos neműek közötti házasságot lehetővé tevő törvényt először alkalmazták börtönben. Két életfogytiglani büntetésre ítélt rab, Mikhail Ivan Gallatinov és Marc Goodwin fogadott örök hűséget egymásnak.

A szigorított fegyház vendégek részére fenntartott részlegén megtartott ceremónia egy csókkal és egy szelet tortával ért véget. A két férfi két éve alkot egy párt a börtönben. Az esküvő komoly sajtóvisszhangot váltott ki Angliában, mivel a sajtóban Gallatinovot mint közveszélyes pedofilt, Goodwint pedig skót melegverőként emlegetik.

Gallatinovot 17 évvel ezelőtt ítélték el 20 évnyi szabadságvesztésre, mert megfojtott egy 28 éves férfit. Jövőre lehet tárgyalás az esetleges előzetes szabadlábra helyezéséről. Erre azonban kevés az esélye, mert a gyilkosságot előre megfontoltan, hidegvérrel követte el a bíróság szerint. Ráadásul akkor már álruhás rendőrök kísérték, mert mint ismert pedofil ellen is nyomozás folyt ellene.

Házastársa közel 10 évvel fiatalabb nála, őt azért ítélték el legkevesebb 18 évnyi büntetésre, mert meggyilkolt egy férfit Blackpoolban. A vád szerint mindezt azért tette, mert a férfi meleg volt. 57 éves áldozata súlyos fejsérüléseibe halt bele. A két férfi nem költözhet közös cellába. (Mirror)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.