Összecsapott Stephen King és Maine Tea Party-s kormányzója

Maine papíron republikánus, valójában Tea Party-s kormányzója, Paul LePage nem hajlandó visszavonni korábbi állításait, ami miatt vitába keveredett a világ leghíresebb horrorszerzőjével.

LePage múlt héten egy rádióműsorban beszélt a notórius adóelkerülőkről, akik a magas jövedelemadó miatt költöztek el az államból. Ekkor említette példaként Kinget is, mint aki szintén otthagyta az államot, hogy máshova bejelentettként kevesebb adót kelljen fizetnie.

King ezután közleményben reagált, ebben azt írta, hogy nem csak hogy fizetnek feleségével együtt jövedelemadót, de kifejezetten boldogok is ettől.

Mi úgy tekintünk az adókra, hogy ezzel visszafizetjük azt a rengeteg mindent, amit ez az állam adott nekünk. 

- mondták el minderről. A politikus a hét közepén a helyi lapokban már tagadta, hogy adóelkerüléssel vádolta volna a szerzőt, a stábja pedig a műsor leiratából egyszerűen utólag kitörölte a Kingre vonatkozó részeket. A kormányzó szerint ő soha nem is mondta, hogy King ne fizetne adót, csupán azt állította, hogy jelenleg nincs Maineben.

King legutóbbi regényével (TOBIAS HASE / DPA / AFP)

King ezután újabb közleményben reagált, szerinte a kormányzó a jelentések mögé bújva akar kikecmeregni ebből a helyzetből, de ő inkább bocsánatkérést várna el.

Megismétlem: nem eléggé férfi ahhoz, hogy beismerje, hibát követett el (ez a jobbik eset), vagy tudatosan félreértelmez tényeket (rosszabbik eset).

- írta erről. (Rawstory)

 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.