2010-ben egy British Airways-pilóta akart végezni egy Boeing 747 utasaival

bűnügy
2015 március 30., 11:10
comments 58

Nem sokon múlt, hogy 2010-ben a British Airlines egyik pilótája ugyanazt megcsinálja, amit a Germanwings-másodpilóta Andreas Lubitz tett, aki 150 emberrel a fedélzeten repült bele a hegybe.

Robert Brown 2010-ben egy kalapáccsal agyonverte a feleségét, Joannát, egy nappal azelőtt, hogy a British Airways Boeing 747-esét kellett volna vezetnie.

A férfi a gyilkosság tárgyalásán elmondta, hogy gondolt arra, hogy a Nigériába tartó géppel szándékosan le fog zuhanni, hogy így „tegyen egy nyilatkozatot”. A férfi végül beteget jelentett, de még aznap letartóztatták, és később 26 év börtönre ítélték.

Az ügye a brit sajtó szerint eléggé hasonlít Lubitzéhoz, Joanna Brown rokonai pedig arról beszéltek, hogy a légitársaságoknak tanulniuk kellett volna Brown esetéből. (Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt