(Botrány.) Hamisak voltak a rózsaszín tyúkok!

külföld
2015 március 30., 06:04
comments 20

Megoldódott az oregoni Portlandben csütörtökön szpotolt rózsaszín tyúkok rejtélye:

tulajdonosuk, Bruce Whitman ételszínezékkel, céklaléval és Kool-Aiddel - az Egyesült Államok válasza a szépemlékű Aromix italporokra - festette rószaszínre az állatokat.

Hogy miért? Azt gondolta, hogy ez jó tréfa lesz. Csak "meg akarta nevettetni az embereket", mondta, ezért találta ki, hogy csütörtök hajnalban egy közpark fájának ágára rakja aludni a rózsaszín tyúkokat. Azt gondolta, hogy a parkban, ahol tó is van, meg kukacok, jó lesz a tyúkoknak, és végső soron az embereknek is, akik kacaghatnak rajtuk.

Az emberek valóban kacagtak, a tyúkok percek alatt sztárok lettek. Csak az állatvédelmi hatóság nem volt boldog, ami végül tyúkonként 16 dollárt számított fel a befogott állatok megőrzéséért, egyben figyelmeztették a tulajt, hogy

nagyon veszélyes madarakat szabadon engedni köztereken!

Amire Whitman megígérte, hogy valószínűleg nem csinál többé ilyet. (Via AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.