Vihar és káosz Németországban

időjárás
2015 március 31., 17:10
comments 77

Már legalább három halálos áldozata és sok sérültje van Németországban a Niklas nevű orkánnak, ami a Német Meteorológiai Szolgálat szerint az elmúlt évek legdurvább vihara. A 150 km/órás sebességű szél fákat csavar ki és lök az utakra, az egész országban komolyak a károk.

A vihar káoszt okozott a közlekedésben is: Észak-Rajna-Vesztfália tartományban, Alsó-Szászországban és Bajorországban teljesen leállt a vasúti közlekedés. Münchenben a főpályaudvart is kiürítették. Más tartományokban csak jelentős késésekkel indulnak a járatok.

Bajorországban egy kitépett fa telibe kapott egy vonatot. A mozdonyvezető és egy munkatársa könnyebb sérülést szenvedett.

Berlinben a tűzoltóság rendkívüli állapotot rendelt el. A frankfurti reptéren is késnek a járatok. Kedd estig 150 járatot töröltek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.