Nem is tartja távol az orvost az alma :-(

Egészségügy
2015 március 31., 06:40
comments 62
photo_camera Fotó Andy Langager / Flickr CC BY-NC 2.0

 

Megrázó kutatást publikált hétfőn az amerikai orvosi szaklap, a JAMA International Medicine. A Michigani Egyetem orvostudományi karának kutatói empirikus vizsgálatokkal megállapították, hogy nem igaz a népi bölcsesség, hogy

naponta egy alma az orvost távol tartja.

"Nem támasztják alá bizonyítékok" - írták a mondásról. Matthew Davis, a kutatás vezetője szerint az alapadatok szerint valóban kicsit valószínűbb, hogy az almaevők kevesebbet járnak orvoshoz, de amint más faktorokat is figyelembe vettek, ez az apró statisztikai eltérés már el is tűnt.

A kutatók 8728 ételfogyasztó adatait elemezve jutottak erre az eredményre. Mint kiderült, az almafogyasztók - ők adták a minta 9 százalékát - egyben kevesebbet dohányoztak és műveltebbek is voltak a többieknél. Egyben kevesebb receptre felírt gyógyszert is fogyasztanak, de általában legalább kétszer keresik fel az orvost évente. (Via The Atlantic)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.