Csalással is vádolják Kovács Béla jobbikos EP-képviselőt

2015 április 1., szerda 13:34
250

Az Origo terjedelmes cikke szerint az EU csalásellenes hivatala, az OLAF gyanúja szerint a Jobbik két EP-képviselője fantomalkalmazottakat vettek fel és lenyúlták az utánuk járó munkaügyi keretet. Kovács Béla 2010 óta, míg Szegedi Csanád 2009 és 2012 között képviselte a Jobbikot az Európai Parlamentben.

A gyakornokok, beosztottak alkalmazására a képviselőknek maximum 21 ezer eurós keret áll rendelkezésükre. Nagyon sok képviselő trükközik ezzel a kerettel, évtizedek óta pletykálják Brüsszelben, hogy kinek mennyit kell visszaadni készpénzben, de az OLAF szerint a két jobbikos emberei maximum aláírni jártak Brüsszelbe.

A lap megszólaltatta Molnár Balázst, az Európai Parlament volt szerződéses tisztviselőjét, aki 2013-ban tett feljelentést a két képviselő ellen. Molnár név szerint említett Kovács Béla egyik alkalmazottját, Juhász Szabolcsot:

„Egyszer volt kint egy csoporttal Strasbourgban, amit én kalauzoltam két napig, egyszer pedig kijött Brüsszelbe aláírni a papírokat és meginni pár belga sört. Többé színét se láttuk, ahogy a többi hasonszőrűnek sem, munkát pedig idekint nem végzett.”

A lap megkérdezte Juhász Szabolcsot is, de ellentmondásba keveredett. Szerinte neki nem is kellett Brüsszelben tartózkodnia, mert Kovács Béla beregszászi és szatmárnémeti irodájánák az ügyét intézte Budapestről. A baleset- és betegbiztosítási szerződésben azonban Brüsszel szerepel, mint tartózkodási hely. A Jobbik szerint Kovács emberei Brüsszelben dolgoztak és nem tudnak semmiféle vizsgálatról. Kovács Bélának persze egy ennél súlyosabb ügyben is helyt kell állnia, a kémügyben is vizsgálják. Az Origó szerint Szegedi Csanád hasonlóképpen alkalmazott egy Virág József nevű orvost.

Szegedi Csanád azóta visszavonult a politikától, és csodarabbikról festeget képeket:

Fotó forrása: Szegedi Csanád Facebook.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt