Hárommilliós jutalmat szavazott meg a fideszes polgármesternek a fideszes képviselő-testület Nagykőrösön

POLITIKA
2015 április 1., 9:23
comments 78

Czira Szabolcs polgármestert nemrég a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje Polgári Tagozatával tüntették ki. A fideszes képviselők eléggé odalehettek az örömtől, mert napirend előtt felvetett javaslatként hathavi fizetését mintegy jutalomként gondolták megszavazni a polgármesterüknek. A baon.hu cikke szerint a hét fideszes képviselő sürgősségi indítványát a volt alpolgármester, Kustár Tamás ellenezte, aki emlékeztetett is, hogy korábban maga Orbán Viktor kérte, hogy a kormánypárti polgármesterek ne vegyenek fel jutalmat.

A testület ezek után megszavazta az indítványt, így a lap szerint összesen 3,141 millió forintot kap Czira polgármester.

Czira már 2011-ben is kapott jutalmat a képviselő-testülettől, akkor háromhavi plusz bér járt neki, mert komoly szerepe volt Nagykőrös főterének (EU-s pénzből történő) felújítási munkálataiban. Akkor Kustár alpolgármesternek is megszavazták a háromhavi plusz bért.

A Blikk akkor megkereste a polgármestert, aki azt mondta, hogy azért kapta a jutalmat, mert a főtérfelújításban olyan szervezési feladatokat végzett el, melyek túlmutatnak a mindennapos polgármesteri feladatokon.

Sikerült elérnünk Czira Szabolcs polgármestert is, aki elmondta, hogy a képviselő-testület 25 év munkáját díjazta ezzel, hiszen négy cikluson át képviselte a várost a parlamentben, 2002-től pedig polgármester, a jutalmat pedig hatalmas megtiszteltetésnek tartja.

Mint elmondta, a település nincs eladósodva, 500 millió forintjuk van államkötvényben, Quaestor-papírjaik nem voltak. Igaz, adósságátvállalás tényleg történt, mintegy egymilliárd forintos értékben, de ezt nem kérték, mert nem tartották magukat eladósodott önkormányzatnak, ki tudták volna ezt fizetni, de az állam mégis átvállalta. Fürdőt vagy stadiont nem építettek, a tartozás főleg EU-s projektek önrészéhez felvett hitelekből jött össze.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt