Képviselő maradhat Várnai László

POLITIKA
2015 április 01., 13:25
comments 13

Megtarthatja XIV. kerületi képviselői mandátumát Várnai László, a Civil Zugló Egyesület képviselője a kerületi testület szerdai döntése értelmében. A képviselőt egy korábbi határozatban méltatlannak mondták ki, azonban polgármesteri vétó miatt újratárgyalták a döntést.

Karácsony Gergely zuglói polgármestere az MTI-nek közölte, hogy zárt ülésen a testület megváltoztatta a korábbi döntését és úgy határozott, hogy nem áll fenn a méltatlanság. Várnai Lászlót nem fosztották meg mandátumától, környezetvédelmi tanácsnoki megbízatását azonban visszavonták.

A kerület vezetője szerint a méltatlanság kimondásához szükséges törvény által meghatározott szempontok nem állnak fent, s ezt támasztotta alá a kormányhivatal is. Azt ugyanakkor megállapították, hogy a képviselő mindkét vagyonnyilatkozatát határidő után adta le és pontatlanul töltötte ki, nem szerepeltette azokban a hosszú ideje fennálló köztartozásait, vagyis elmulasztotta törvényi kötelezettségét.

A polgármester kitért arra: a korábbi döntést azért vétózta meg, mert nem akarta, hogy a politikai ellenfelek vitáikat jogi eszközökkel folytassák. Mondjuk eleve nagyon ciki volt, hogy egy piszlicsáré ügy miatt egy olyan döntést hozott a testület, ami egy független bíróság előtt szinte minden bizonnyal elbukott volna. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.