Emmi: A NAV szerint nincs ok nyomozni az Országos Roma Önkormányzat költései miatt

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a NAV nyomozati szervétől arról értesült, hogy az a költségvetési csalás ügyében nem lát okot a nyomozás megindítására – közölte a minisztérium az Indexszel.

Az Országos Roma Önkormányzat azzal került a hírekbe, hogy szegényeknek szánt uniós pénzből több száz milliós gellérthegyi irodát vett, majd az ügyészség feljelentés-kiegészítést rendelt el a gyanús pénzköltések miatt, majd kiderült, hogy Farkas Flórián elnök elfelejtett beszámolni arról, hogy mire költötte a 290 millió forintnyi elnöki keretet.

Farkas Flórián a Parlamentben (Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Ugyan Lázár János visszautasította a vizsgálatokat, mondván, „nem volna szerencsés prekoncepciók, sajtóhírek vagy névtelen feljelentések alapján vizsgálatot indítani” (a feljelentést egyébként Hadházy Ákos LMP-s képviselő névvel tette meg), végül Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter elrendelte a vizsgálatot a Híd a munka világába nevű program miatt.

A belső vizsgálat szerint csak két esetben kell szabálytalansági eljárást indítani:

  • Bruttó 31 millióért vettek irodabútort, 60 munkahellyel számova munkahelyenként félmillióból szerelték fel az irodákat.
  • 10 Opel Corsát béreltek havi 500 ezer forintért.