Az MLSZ egyeztetni akar a bojkottáló szurkolókkal

futball
2015 április 03., 05:26
comments 80

A Magyar Labdarúgó Szövetség egyeztetést kezdeményez a drukkerekkel, hogy a szurkolói kártya bevezetését bojkottal ellenző csoportok visszatérjenek a stadionokba – írja az MTI.

Erről Bánki Erik, az MLSZ elnökségének tegnap újraválasztott tagja beszélt a Pécsi Újságnak, hozzátéve, hogy a névre szóló belépők rendszere megmarad, de kisebb változtatásokra azonban sor kerülhet.

„Az érintett szurkolók a bojkottal saját magukat rekesztették ki a stadionokból, azt szeretnénk, hogy a tárgyalások eredményeképp közösen találjunk olyan megoldásokat, amelyek révén elő tudjuk segíteni a jó szándékú, csapatukért a helyszínen szorítani akaró drukkerek visszatérését. Azonban a névre szóló belépők rendszere mindenképpen megmarad, ebből az MLSZ nem kíván engedni, de kisebb módosítások elképzelhetők.”

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a szervezet csütörtöki küldöttközgyűlésén – amin újabb 5 évre megválasztották – sikernek nevezte a szurkolói kártya bevezetését, és azt mondta: a rendszer marad. Bár a tiltakozásukkal „kapun kívül maradt drukkerek hiányoznak, de nem azok, akik balhézni akarnak” – mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.