Menekültnek nézte a terepgyakorlatozó egyetemistákat, továbbhajtott a buszvezető

politika
2015 április 03., 12:31
comments 51

Lassítás nélkül hajtott el Ásotthalom határában a DAKK Zrt. egyik buszvezetője egy csapat egyetemista mellett. A hallgatók terepgyakorlaton jártak az ásothalmi lápréten. "Nem akartunk gondot okozni, ezért a közlekedési társaságnak szóltunk, előre, hogy egy húszfős társaság száll majd fel a buszra. Tudniuk kellett volna rólunk" - emlékezett vissza a március végén történtekre Kosznai Norbert a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Környezetbiológia és Környezeti Nevelés Tanszékének munkatársa.

A terepgyakorlatra menet még rendőrökkel is találkoztak, nekik is elmondták, hogy kik és mit csinálnak.

Az egyetemisták 16:50-kor szálltak volna fel a Szegedre tartott távolsági buszra, de nem sikerült, mert a busz fékezés nélkül elhajtott.

„A buszvezető meg sem próbált meggyőződni arról, hogy kik vagyunk” – mesélte Kosznai, aki szerint a hallgatók „rendezett külsejű, konszolidált csoportnak” látszottak.

A busz volt az utolsó, ami Szegedre tartott. 5-6 kilométert kellett volna gyalogolniuk, ezért inkább felhívták a társaságot. Ezután tíz perccel a busz visszatért értük. A járatot üzemeltető társaság, a DAKK Zrt. szerint a forgalmi szolgálatuk ugyan megkapta a bejelentést a terepgyakorlatról, de a sofőröket már elfelejtették értesíteni. Vezetőjük így az általában gyér forgalmú megállóban várakozókat migránsoknak hitte. (Tékozló Homár via Délmagyar.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.