Az al-Kaida főnöke beköltözött egy elkergetett jemeni kormányzó palotájába

külföld
2015 április 04., 13:55
comments 30

Khaled Batarfi, az al-Kaida jemeni ágának vezetője beköltözött az elkergetett kormányzó palotájába. Batarfinak nagy lehet a váltás, mert csütörtökön szabadították ki bajtársai a mukkalai börtönből.

yemen_3256312b

A húszi lázadók még a múlt héten kergették el a mukkalai kormányzót, így az üresen maradt épületbe beköltöztek a fegyveresek.

Eközben szombaton is bombázta a főváros, Szanaa környékét a Szaúd-Arábia vezette koalíció. A légicsapásokban legalább tízen meghaltak. Helyi beszámolók szerint mindannyian civilek voltak. A koalíciós erők már kilenc napja támadják Jemenben a húszik állásait. Az ENSZ szerint az elmúlt két hétben legalább ötszáz civil halt meg a káoszba forduló országban dúló harcokban. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.