Az Iszlám Állam betiltotta a dohányzást és a szűk farmer hordását

külföld
2015 április 04., 18:52

Újabb hírek érkeztek a szíriai Rakkából, az Iszlám Állam "fővárosából". Az iszlamista szervezet betiltotta a szűk farmer viselése mellett a dohányzást is, és súlyosan büntetik azokat, akik zenét tárolnak a mobiljukon. A városban folyamatosan járőröznek férfi és női brigádok, erkölcsrendészek. Akiről azt állítják, hogy meleg vagy házasságon kívül élt szexuális életet, azokat elfogják és kivégzik.

Az új szabályokról egy anti-ISIS csoport adott tájékoztatást nyugati újságíróknak. Ennek a földalatti szerveződésnek a tagjai életüket kockáztatva próbálnak minél több információt szerezni és továbbítani. Közülük többet is kivégeztek már. Az anti-ISIS csoport szerint már több mint negyven gyermek halt Rakka kórházában, mert az alapvető gyógyszerek is hiányoznak onnan. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.