Évek óta a semmibe ömlik a győrszemerei termálvíz

bulvár
2015 április 04., 12:05
comments 36

Embermagasságba szökve ömlik a termálvíz Győrszemere határában. A település polgármestere tud a pazarlásról, mégsem tud ellene semmit tenni. A terület korábban a Vízkutató és Fúró Vállalaté volt, akik több próbakutat is fúrtak. A cég megszűnt, az épületeit elbontotta.

photo_camera MTI Fotó: Krizsán Csaba

A kutakba fúrt húsz centi átmérőjű csöveket lezárták, de az egyikről fémtolvajok lelopták a fojtást, azóta tör fel onnan a víz. Horváth Gyula polgármester szerint percenként több tíz liter víz mehet a semmibe.

A terület jelenlegi tulajdonosa, a Győriplast Műanyagipari Kft. képviselője elmondta a Kisalföld.hu-nak, hogy tudnak a kútról, de tervük nincsen vele. A területet eladnák, de nem találnak vevőt rá. (Kisalföld.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.