Kételkednek a 66 napig a tengeren hánykolódó férfi történetében

életmód
2015 április 05., 11:02
comments 102
photo_camera Louis Jordan a kimentése után. AFP PHOTO.

Louis Jordant története pénteken söpört végig az amerikai médián. Jordan januárban indult horgászni kicsit vitorlásával, családja január végén jelentette be eltűnését. Észak Carolina partjaitól kétszáz mérföldre vette fel egy német tankerhajó, miután felborult a hajója és - állítása szerint - 66 napig hánykolódott a tengeren. Csodával határos története szerint esővizen és nyers halon élt. 

A sztorinak azonban több részlete szemet szúrt a hatóságoknak és a szakértőknek. Ők most többek között a férfi bankkártya-adatait is ellenőrzik, hogy megbizonyosodjanak róla, Jordan tényleg a tengeren töltötte az elmúlt két hónapot.

A kétkedők fő érvei a következőek:

  • A férfi egy kicsit sem volt lebarnulva.
  • Nem kért orvosi ellátást, ehelyett egyből készséggel nyilatkozott a sajtónak.
  • Nem fogyott le, kimondottan jó húsban van.
  • Nem volt kiszáradva.

Louis Jordan a Daily Mailnek visszautasította a vádakat. Szerinte

"Isten tudja, hogy egy igaz ember vagyok."

Jordan szerint a hatóságok már ellenőrizték a bankártya-adatait. A Biblia - különösen a végítélet napjával kapcsolatos próféciák - tartották benne a lelket. (Ez mondjuk szerintem önmagában elég fura). A parti őrség szerint nincs okuk kételkedniük a férfi történetében, de szeretnének minden részletet tisztázni. (Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.