Németország szerint „hülyeség” a görögök háborús jóvátételi követelése

gazdaság
2015 április 07., 16:26
comments 254

Mint írtuk, a görög pénzügyminiszter azzal állt elő, hogy Németország jóvátétellel tartozik a görögöknek, amiért a második világháborúban a nácik megszállták az országot. Ezt új kutatásokkal igyekeznek alátámasztani. A görögök legutóbb összesen 278,7 milliárd eurót követeltek, miközben a gazdasági válság óta éppen ők tartoznak rengeteg pénzzel a németeknek.

A német gazdasági miniszter, Sigmar Gabriel alkancellár most közölte, hogy ez a követelés hülyeség, és Németországnak esze ágában sincs fizetni.

A két ország képviselői egyébként már korábban megegyzetek, hogy Németország teljesítette a vállalását, amikor II. világháborús károkért az 1960-as években 115 millió márka kártérítést fizetett. (Irish Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.