Támogatjuk az új orosz gázvezetéket, amiből úgysem lesz semmi, viszont az EU-t feleslegesen provokáljuk

külföld
2015 április 08., 11:49
comments 74

Görögország, Macedónia, Törökország és Szerbia külügyminiszterei mellett Szijjártó Péter is aláírta azt a kiáltványt, amelyben támogatásukról biztosítják a "Török Áramlat" fantázianevű orosz gázvezeték-projektet. A megállapodás szövege arra kéri az EU-t, hogy segítsen finanszírozni a gázvezeték előkészítését, mivel az "nagyban hozzájárulna Európa energiabiztonságához".

Vlagyimir Putyin orosz elnök tavaly Ankarában jelentette be, hogy miután az EU megfúrta a Déli Áramlat vezetéket, Oroszország egy Fekete tenger-alatti vezetékben gondolkodik, amely a görög-török határig nyúlna. Az egész Török Áramlatot viszont azóta sem veszi senki igazán komolyan, a mostani megállapodásról beszámoló EUobserver is megemlíti, hogy török forrásai szerint Ankarában sem hisz benne senki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt