Támogatjuk az új orosz gázvezetéket, amiből úgysem lesz semmi, viszont az EU-t feleslegesen provokáljuk

külföld
2015 április 08., 11:49

Görögország, Macedónia, Törökország és Szerbia külügyminiszterei mellett Szijjártó Péter is aláírta azt a kiáltványt, amelyben támogatásukról biztosítják a "Török Áramlat" fantázianevű orosz gázvezeték-projektet. A megállapodás szövege arra kéri az EU-t, hogy segítsen finanszírozni a gázvezeték előkészítését, mivel az "nagyban hozzájárulna Európa energiabiztonságához".

Vlagyimir Putyin orosz elnök tavaly Ankarában jelentette be, hogy miután az EU megfúrta a Déli Áramlat vezetéket, Oroszország egy Fekete tenger-alatti vezetékben gondolkodik, amely a görög-török határig nyúlna. Az egész Török Áramlatot viszont azóta sem veszi senki igazán komolyan, a mostani megállapodásról beszámoló EUobserver is megemlíti, hogy török forrásai szerint Ankarában sem hisz benne senki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.