Boston polgármestere Riot Grrrl-napot hirdetett

Április 9-e idén a lázadó lányok napja a massachusettsi városban, ezzel a nappal tisztelegnek a most 46 éves Kathleen Hanna előtt, aki a Bikini Girl énekese volt 1990 és 1998 között, és egyben az egész underground feminista punkszcéna legnagyobb ikonja. Jelenleg a The Julie Ruin zenekar tagja, és ezen a napon Bostonba látogat, hogy ott előadást tartson a város fiataljainak.

A polgármester, Marty Walsh által aláírt kiáltványban többek között az áll, hogy a fiatal lányok nem lehetnek olyanná, amit nem is látnak. Ezért fontos, hogy dobverőt, basszusgitárt, mikrofont vehessenek a kezükbe, fontos, hogy lássanak más lányokat, ahogy ecset és toll náluk, és fontos, hogy mind hangosan elmondhassák a saját történetüket. Mivel lehet, hogy a következő Kathleen Hanna most egyike a Bostonban élő fiatal lányoknak, aki a szobájában készít csak jelenleg feminista műveket, viszont ezeket nem meri megmutatni senkinek, mert fél, hogy nincs közösség, amihez tartozhatna.

Ezért ez a nap mostantól arról a bátorításról szól, hogy ezek a lányok elkezdjék merni felrázni a status quót, és elkezdjenek alkotni.

boston

(Guardian)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.