Megnyerte a HVG a szentcsaládos címlap miatt indított pert

A Fővárosi Törvényszék első fokú ítéletében elutasította Ékes Ilona volt fideszes képviselő keresetét, miszerint a HVG Nagy Harácsony feliratú, fideszes politikusokat és a NAV-elnök Vida Ildikót félreérthetetlen helyzetben ábrázoló karácsonyi címlapja megsértette őt, mármint Ékes Ilonát keresztényi mivoltában - írta a Mandiner. Ékes fellebbez.

A Ptk-ba tavaly került bele a "közösségi személyiségi jogok védelme" -  ennek alapján bárki pert indíthat, aki úgy érzi, hogy egy közösséghez való tartozása miatt érte nagy nyilvánosság előtt "súlyosan sértő" vagy "indokolatlanul bántó" kritika.

Fotó: Cink

A Mandiner tudósítása szerint a felperes ügyvédje azzal érvelt, hogy a fideszes politikusokat illető kritika "átsugárzik a katolikus közösség tagjaira"; a védelem kifejtette: „a közhatalmat gyakorlókat hasonlítjuk azokhoz, akik minden másnál jobban imádják a pénzt: mint a Messiást."

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.