Nem adják nevüket saját szörnyszülöttükhöz a Gusztustalan Sámándob tervezői

építészet
2015 április 09., 03:23
comments 329

Nyilatkozatban határolódtak el a milánói Expo magyar pavilonjának tervezői a Gusztustalan Sámándobtól, ami 4,7 milliárd forintból épül majd fel az idei világkiállításra.

photo_camera A végül nyertes pályamű (via: expohungary.com)

"A pavilon tenderterveit 2014. július 28-án átadtuk a Megbízónak, a teljesítést igazolták" - írja az Építészfórumon megjelent elhatárolódásban az öt tervező, Ertsey Attila, Herczeg Ágnes, Stocker György, Podoski György és Borsiné Arató Éva.

"Azóta a terv továbbtervezéséből és mindenfajta, a tervezőket érintő információ-áramlásból ki vagyunk iktatva" - írják a tervezők, akik úgy tudják, hogy a tavaly júliusi leadás óda módosultak a tervek, de a változásokról nem értesítette őket a a megvalósításért felelős Carpathia Kft. és a pavilon kreatív tervezője, Sárkány Sándor.

"Kénytelenek vagyunk kijelenteni, hogy a pavilon megvalósuló, végső változatától elhatárolódunk, annak építészeti - műszaki színvonaláért, működőképességéért, a terem hangzásáért felelősséget nem vállalunk. Kénytelenek vagyunk felhívni az érintettek figyelmét, hogy nevünket ne szerepeltessék sem a sajtóanyagokban, sem a hivatalos honlapon, mert ez ránk nézve kompromittáló" - írja a nyilatkozatban Ertsey Attila, Herczeg Ágnes, Stocker György, Podoski György és Borsiné Arató Éva.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.