Robert Kennedy Jr. a holokauszthoz hasonlította a kötelező védőoltást

2015 április 9., csütörtök 8:58
187
Ifj. Robert Kennedy.
Cindy Ord/Getty Images for Trace Amounts

A kaliforniai állami törvényhozás a januári himlőjárvány után új törvényjavaslat vitájába kezdett:

a javaslattal kötelezővé tennék a védőoltást,

vagyis megszüntetnék azt az eddig létező lehetőséget, hogy a szülők mentességet kérjenek gyerekük immunizálása alól.

Ekkor lépett a képbe Robert Kennedy Jr., a neves amerikai politikusdinasztia harmadik generációjából, és adta elő performanszát oltásellenes rajongói előtt. Kennedy egy filmvetítésen beszélt, amin egy olyan filmet vetítettek, amely egy visszavont és ezerszer cáfolt, minden alapot nélkülöző kamukutatásra hivatkozva a védőoltásokat vádolta az autizmus kialakulásáért.

Kennedy nem hagyta magát zavartatni a tényektől:

"Megkapják az oltást, és még aznap éjjel 39,5 fokos lázuk lesz, elalszanak, három hónappal később pedig elmegy az eszük. Ez holokauszt, amit ebben az országban csinálnak" - örjöngött.

A kaliforniai szenátus szerdán szavazhat a javaslatról, amivel kötelezővé teszik a védőoltást, ami alól eddig jellemzően a legprivilegizáltabb, felsőfokú végzettségű és vezető beosztású rétegek próbálták kivonni a gyermeküket. Nekik köszönhetően Kalifornia egyes megyéiben - például a leggazdagabb amerikai megyében, a San Francisco melletti Marine-ban - az immunizációs szint 95 százalék alá csökkent - ez az a kritikus szint, ami alatt már újra járványok törhetnek ki. (Via CBS San Francisco)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt