A törött féklámpája miatt állították meg a Dél-Karolinában nyolcszor hátbalőtt férfit

Jogszerű közúti ellenőrzésnek indult a Walter Scott halálával végződő rendőri intézkedés a dél-karolinai Észak-Charlestonban. Az intézkedő rendőr, Michael T. Slager azért állította meg Scottot, mert fekete Mercedese baloldali féklámpája be volt törve.

A most nyilvánosságra került videó alapján, amit a rendőrautó fedélzeti kamerája rögzített, Slager elkérte Scott iratait. Scott erre közölte, hogy még nincs átírva a nevére a kocsi, ezért nincs biztosítása és forgalmija. Slager ezután visszaült a saját kocsijába, hogy ellenőrizze a jármű adatait.

Scott ekkor kiszállt, hogy mondjon valamit, de Slager felszólította, hogy üljön vissza. Scott engedelmeskedett, de nem sokkal később újra kiszállt, és futni kezdett.

A fedélzeti kamera Scott halálát már nem rögzítette, mert az arrébb történt.

Scott haláláról egy járókelő készített videót. Azon a felvételen az látszik, hogy Scott elszalad Slagertől. Közben valami a földre esik. Slager felszólítás nélkül előhúzza pisztolyát, és nyolcszor hátba lövi Scottot, majd megbilincseli a földön hason fekvő, akkor még élő férfit.

Majd visszasétál a helyre, ahonnan lőtt, felveszi a földre esett tárgyat, amit aztán hanyag mozdulattal az akkor már halottnak tűnő Scott mellé ejt:

sc_cop_planting_taser_cut

Slager első vallomásában azt állította, hogy Scott megpróbálta elvenni tőle a sokkolóját.

Slager ellen szerdán gyilkosság miatt vádat emeltek.

Scottról meg időközben kiderült, hogy már háromszor is ült börtönben, mert nem fizette a gyerektartást - rokonai szerint ezért menekülhetett el a közúti ellenőrzésről is. (Via Time, CNN)