Orbán: Ha nyerünk Tapolcán, folytatjuk a sikertörténetet

Orbán Viktor pénteken reggel misét tartott a Kossuth Rádióban, elmondta, miről mit érdemes gondolnia a polgároknak.

A brókerkárosultak kártalanításáról ezt:

A kormány tanulmányozza a Quaestor-károsultak kártalanításáról szóló fideszes javaslatot, amelyről Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azonnali egyeztetést kezd a bankszövetséggel és a kabinet szerződéses partnereivel - mondta Orbán.

A kormányfő szerint a Fidesz frakcióvezetőjének javaslata a pénzügyi rendszer szereplőitől befizetést követelne meg,

ám a kormánynak van egy megállapodása az EBRD-vel, azaz az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal, valamint a bankszövetséggel, és ez alapján semmilyen, a pénzügyi rendszert terhelő újabb adót, hozzájárulási kötelezettséget nem vetnek ki velük való konzultáció nélkül.

„Így akkor tudjuk támogatni a frakcióvezető javaslatát, ha az elfogadható a pénzügyi élet szereplői számára is. Szerintem az út járható.″

- mondta Orbán Viktor.

A közelgő tapolcai választásról meg ezt:

„Ha a Fidesz-KDNP jelöltje nyeri meg a tapolcai időközi parlamenti választást, folytatni fogjuk a sikertörténetet.”

- így a miniszterelnök.

A kormányfő közölte, hogy csütörtöki látogatásán azt kérte a tapolcai térségben élőktől, hogy olyan képviselőt válasszanak, aki képes annak a politikának a folytatására, amely sikeressé tette ezt a körzetet.

Beszélt a tapolcai kórházról is, olyanokat mondott, hogy fontos, milyen szerkezetben fejlesztik a kórházat. Meg hogy aktív ágyakat újra létre kell majd hozni.

Ő tudja.