Fél nap alatt 94 (!) milliárd (!!!) forintnyi mobilt adott el a Xiaomi

2015 április 12., vasárnap 6:05
144
Fotó: World Leaks / Flickr CC BY-NC-SA 2.0

12 óra alatt 2,12 millió telefont adott el 335 millió dollár (~94 milliárd forint) értékben a kínai Xiaomi, amit már eddig is a kínai Apple-ként emlegettek, de most tényleg ki is érdemelte a jelzőt:

szeptemberben, a legújabb, 6-os Iphone-ok piacra dobásakor az Apple egy hétvége alatt 10 millió készüléket adott el, vagyis óránként nagyjából ugyanannyit, mint most a Xiaomi. De míg az Iphone vadiúj volt, a Xiamoi most

egyáltalán nem dobott a piacra új terméket,

csak a már meglévő készülékeiből adott el ennyit ilyen rövid idő alatt.

Mindezt a fanatikus Apple-rajongókhoz hasonlóan fanatikus kínai rajongótáborára alapozva, akik képesek voltak a cég egyszerű marketingtrükkje, az ún. Xiaomi Fan Festival keretében új készüléket vásárolni.

A 2,12 millió telefon mellett a cég még 38 ezer Mi TV nevű okostévét, 247 ezer Power Strip nevű, sportoláshoz kifejlesztett okoseszközt és még 770 ezer egyéb okoscsetreszt is értékesített.

A Xiaomi, ami egyelőre még csak nem is tervezi a belépést a világ legnagyobb piacára, az amerikaira, megannyi kínai vállalathoz hasonlóan pofátlan lopással kezdte karrierjét: első készülékei az aktuális Iphone olcsó utánzatai voltak. Mostanra viszont már kifinomult, saját dizájnnal gyártanak tényleg szép, és a tesztelők szerint kimondottan jó telefonokat. (Via Business Insider)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt