Sokkal több bírságot kap a Tesco és az Auchan, mint a Coop vagy a CBA

2015 április 13., hétfő 3:21
72

Százmilliókat fizettek ki a nemzetközi áruházláncok bírságokra, míg hazai versenytársaiknál ennek töredéke volt a büntetési tétel, a hivatalok szerint ennek csak cégjogi okai vannak - írta a Népszabadság.

A lap hétfői számában a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság adatai alapján azt írták, hogy a piacvezető Tesco 2010 és 2014 között 302 millió forint bírságot fizetett, a céget 744 alkalommal büntették meg, az Auchan 197 millió, a Spar 113 millió forint büntetést kapott ugyanezen idő alatt. Eközben a nevükben a Coopot is feltüntető cégeknél 80 bírságot róttak ki 9,7 millió forint értékben, míg a CBA-cégeket 41-szer bírságolták összesen 4,1 millió forintra.

A lap érdeklődésére adott válaszból kiderült, hogy csak a multik bírságaira vonatkozó adatok pontosak, mert a büntetést mindig az üzemeltetőre szabja ki a hatóság, és a hazai láncok tagjai nem mindig szerepeltetik nevükben a Coop vagy a CBA nevet. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt