Sokkal több bírságot kap a Tesco és az Auchan, mint a Coop vagy a CBA

Százmilliókat fizettek ki a nemzetközi áruházláncok bírságokra, míg hazai versenytársaiknál ennek töredéke volt a büntetési tétel, a hivatalok szerint ennek csak cégjogi okai vannak - írta a Népszabadság.

A lap hétfői számában a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság adatai alapján azt írták, hogy a piacvezető Tesco 2010 és 2014 között 302 millió forint bírságot fizetett, a céget 744 alkalommal büntették meg, az Auchan 197 millió, a Spar 113 millió forint büntetést kapott ugyanezen idő alatt. Eközben a nevükben a Coopot is feltüntető cégeknél 80 bírságot róttak ki 9,7 millió forint értékben, míg a CBA-cégeket 41-szer bírságolták összesen 4,1 millió forintra.

A lap érdeklődésére adott válaszból kiderült, hogy csak a multik bírságaira vonatkozó adatok pontosak, mert a büntetést mindig az üzemeltetőre szabja ki a hatóság, és a hazai láncok tagjai nem mindig szerepeltetik nevükben a Coop vagy a CBA nevet. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.