Tarolt a Jobbik a magyar Toszkánában

2015 április 13., hétfő 15:00
252

Vasárnap időközi választást tartottak a Veszprém megyei 3-as számú választókerületben, amelynek szinte a teljes Balaton-felvidék is részét képezi. Raposkától Vigándpetendig tucatnyinál is több kisebb-nagyobb település szavazott, és nagyon kevés kivételt leszámítva mindenhol a választókerületben országgyűlési képviselővé választott jobbikos Rig Lajos nyert.

A Művészetek Völgye helyszíneként szolgáló hét településből háromban tudott nyerni a Fidesz (Kapolcs, Nagyvázsony, Vigántpetend), háromban a Jobbik (Monostorapáti, Pula, Taliándörögd), Öcsön pedig döntetlenre végzett az országosan is legerősebb két párt. A baloldali jelölt, Pad Ferenc sehol sem tudott labdába rúgni.

A taliándörögdi romtemplom. (Wikimedia commons)

Ennél is egyértelműbb volt a helyzet a Balaton-felvidék nyugati felében, ahol a fideszes Fenyvesi Zoltán mindössze a miniatűr, 33 szavazót számláló Salföldön tudott nyerni. Salföld egyébként olyan politikai anomália, hogy itt még az egyesült baloldali jelölt is verte a Jobbikét.

Mindenhol máshol viszont a Jobbik nyert. Hegymagason, Kékkúton, Káptalantótiban, Kisapátiban, Kővágóörszön, Mindszentkállán, Nemesgulácson, Raposkán és Szentbékkállán egyaránt Rig Lajos lett az első, több településen egészen magabiztos fölénnyel. (A földrajzilag-kulturálisan idevalósi Köveskál nem ehhez a választókerülethez tartozik, hanem a Veszprém megyei 2-es számúhoz)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt