Ingyenwifiről is konzultálna a netezőkkel Deutsch Tamás

POLITIKA
2015 április 14., 15:37
comments 97

Legyen-e minden településen ingyenes wifi-pont?

Erről a kérdésről is konzultálna az internetezőkkel Deutsch Tamás, akinek az a dolga, hogy az internetezőkkel konzultáljon. A leírás alapján tehát nem arról van szó, hogy a kormány ingyen internetet szeretne bevezetni, hanem csak minden településen letennének egy routert.

Gondolom oda, ahol annak idején a szocialisták létesítettek Teleházakat, ahol ingyen lehetett internetezni. Ezek általában falusi könyvtárak voltak egy szakadt pentiummal.

De senki se essen kétségbe, a szíve szerint mindent ingyen, vagy legalábbis olcsóbban osztogató kormány az olcsóbb netre is rákérdez. A kérdést a Nemzeti Konzultációkon már megszokot, modoros és a választ inkább sulykoló, mint sugalmazó formában teszik fel:

Senki sem vitatja azt a célt, hogy a felhasználók minél olcsóbban jussanak minél jobb minőségű internethez. Ön szerint ennek érdekében csökkenjenek-e az internet-előfizetés adóterhei?

Ami elég nagy előrelépés attól, hogy az egész internetes konzultációt a bevezetni tervezett netadó miatt találták ki.

Felbukkan a megszokott, vannak akik-mások szerint ellentétpár is:

Vannak, akik szerint a mindenki számára elérhető internet nélkül nem lehetséges valódi társadalmi esélyteremtés. Mások szerint az internet nem létszükséglet. Ön szerint váljon-e széles körben elérhetővé a szociálisan rászorulók és a nagycsaládosok számára egy kedvezményes árú internet-előfizetést biztosító „internet-alapcsomag”?

Emellett olyan nüanszokról is kifaggatnák a népet, hogy a szélessávú fejlesztésekkel nagy szolgáltatókat, vagy magyar kisvállalkozásokat kéne inkább megbízni. De dönthetünk majd arról is, hogy kell-e büntetni az internetes zaklatókat, szigorítani kéne a személyiségi jogok megsértőinek büntetését, vagy hogy megadóztassák-e a Facebookot és a Google-t. Az összes kérdést itt olvashatják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.